Assemblea de Moviments Socials (AMS) de Mallorca
El Fòrum Social de Mallorca és un espai obert i continu de debat democràtic d’idees, aprofundiment i reflexió, formulació de propostes, intercanvi d’experiències i articulació dels moviments socials, xarxes, ong’s i altres organitzacions de la societat civil de l’illa de Mallorca que s’oposen al neoliberalisme i cerquen, cada una des de la seva perspectiva i sota objectius comuns, la construcció d’una societat que tengui el ser humà com a centre.

El Fòrum Social Mundial 2016, a Montreal (Canadà)

0

fsm_logo_esEl Fòrum Social Mundial (FSM) és la trobada més multitudinària de la societat civil d’arreu del Planeta, orientada a trobar solucions als problemes que ens planteja la societat actual.

S’inicia a Brasil l’any 2001, a Porto Alegre. A cadascuna de les seves edicions arreplega desenes de milers de persones que participen en més d’un milenar d’activitats (tallers, conferències, espectacles artístics, etc.) sobre temes diversos (desenvolupament social, economia solidària, medi ambient, drets humans, democratització…

Una Carta de Principis defineix les grans orientacions de l’FSM, els seus valors i les normes bàsiques de funcionament.

Fins ara, se n’han organitzat una dotzena:

2001 Porto Alegre (Brasil)
2002 Porto Alegre (Brasil)
2003 Porto Alegre (Brasil)
2004 Mumbai (India)
2005 Porto Alegre (Brasil)
2006 Bamako (Malí), Caracas (Venezuela) y Karachi (Pakistán)
2007 Nairobi (Kenya)
2009 Belem (Brasil)
2011 Dakar (Senegal)
2013 Túnez (Túnez)
2015 Túnez (Túnez)
2016 Montreal (Quebec-Canadá)

L’objectiu d’aquest dotzè Fòrum Social Mundial (FSM 2016) és arreplegar entre 50 i 80 mil persones al centre de Montreal, del 9 al 14 d’agost de 2016, incloent-hi uns 5.000 representants d’organitzacions locals i membres de la societat civil mundial, per tal de participar en més de 1.500 activitats auto-gestionades pels mateixos participants.

També s’organitzen activitats a la resta del món. I la gent que ho desitja pot interactuar-hi, via internet.

Aquest FSM 2016 passa a la història pel fet de ser el primer que se celebra a un país del Nord. Des que s’inicia a Porto Alegre (Brasil), l’FSM només s’ha fet a països de l’hemisferi Sud (Amèrica Llatina, Àsia, Àfrica).

D’aleshores ençà, una innombrable quantitat d’alternatives floreixen a nivell local arreu del món, encaminades a construir comunitats més cohesionades i respectuoses amb l’ésser humà i els límits del Planeta.

Per això, hom vol reunir, una vegada més, aquests agents de canvi més enllà de l’oposició Nord-Sud, de manera que se’n discuteixin i facin conèixer les reivindicacions, iniciatives i projectes d’acció que condueixin cap a una dinàmica positiva de canvi: pensament global i actuació local.

Comparteix

Deixa un comentari