Assemblea de Moviments Socials (AMS) de Mallorca
El Fòrum Social de Mallorca és un espai obert i continu de debat democràtic d’idees, aprofundiment i reflexió, formulació de propostes, intercanvi d’experiències i articulació dels moviments socials, xarxes, ong’s i altres organitzacions de la societat civil de l’illa de Mallorca que s’oposen al neoliberalisme i cerquen, cada una des de la seva perspectiva i sota objectius comuns, la construcció d’una societat que tengui el ser humà com a centre.

Proposta de constitució de l’Assemblea de les Marxes per la Dignitat a Mallorca

0

El passat 22 de març arribaren a Madrid vuit Marxes per la Dignitat. A les 2000 persones que arrribaren a peu des de distintes parts de l’Estat se’ls afegiren desenes de milers de persones de Madrid. Els organitzadors de les marxes xifraren l’assistència en dos milions de persones.

La convocatòria de les Marxes incloïa tres lemes principals:

No al pagament del deute.
Ni una retallada més.
Fora els governs de la Troika.

A Palma, el mateix dia 22 de maig es va convocar una Marxa per la Dignitat que sortí de Cort i finalitzà a la barriada de Son Gotleu.

Després de l’èxit de les marxes, els organitzadors decidiren donar continuïtat al moviment. Es tracta de crear un espai de convergència ampli i de participació de moviments socials, sindicals i polítics per fer accions conjuntes a tot l’Estat però de forma descentralitzada.

Seguint aquesta línia la Plataforma Estatal Marxes per la Dignitat 22 M acordà tota una sèrie de mobilitzacions:

El passat dia 30 d’abril es va convocar una jornada estatal de lluita per l’ocupació digna i la renda bàsica. Les accions consistiren en concentracions i/o ocupacions d’oficines d’ocupació. Finalment foren més de 400 les concentracions a tot l’Estat.

Per al 21 de juny està previst una altra jornada de lluita estatal contra les polítiques de retalls consistent en concentracions davant els Parlaments autonòmics o Governs autonòmics.

Les mobilitzacions de la tardor es decidiran en la pròxima assemblea estatal del 28 de juny a Mèrida.

Davant això CGT i STEI Intersindical proposam a l’Assemblea de Moviments Socials de Mallorca la necessitat de decidir si es convenient que l’ASM s’impliqui i sigui el nucli aglutinador de les Marxes per la Dignitat 22 M a Mallorca.

A reunió de l’ASM del 28 de maig s’hauria d’acordar si ens sumam o no a aquesta iniciativa. En cas afirmatiu, ja s’hauria de preparar l’acció de dia 21 de juny, convocant les organitzacions i col·lectius que ja varen participar el 22 M a Mallorca per veure d’engegar aquest projecte.

Comparteix

Deixa un comentari