Assemblea de Moviments Socials (AMS) de Mallorca
El Fòrum Social de Mallorca és un espai obert i continu de debat democràtic d’idees, aprofundiment i reflexió, formulació de propostes, intercanvi d’experiències i articulació dels moviments socials, xarxes, ong’s i altres organitzacions de la societat civil de l’illa de Mallorca que s’oposen al neoliberalisme i cerquen, cada una des de la seva perspectiva i sota objectius comuns, la construcció d’una societat que tengui el ser humà com a centre.

Acta reunió de l’AMS de Mallorca (31-10-2012)

0

ASSEMBLEA DE MOVIMENTS SOCIALS (AMS) de Mallorca

Palma, Casal d’Immigrants i ONGD”. C/ Eusebi Estada, 48

ACTA DE LA REUNIÓ DE DIA 31 D’OCTUBRE DE 2012, A LES 19h.
Assistents: Maria Francisca Simonet (ATTAC), Joana Maria Perelló i Maribel Pujol (ENTREPOBLES), Matias Oliver (JUBILATS PER MALLORCA), Guillem Ramis (FÒRUM CIUTADÀ),Juan Hernández (SOMAC), Francesc M. Ramis (STEI), Martí Canyelles (AMICS DE LA VALL DE COANEGRA), Joan Adrover i Mascaró (a títol personal).

Punts tractats:

1. Valoració del Consell de la Societat Civil de Mallorca (CSCM) i de la Cimera Social (CS).
Tal i com s’acordà a la darrera reunió, s’havia de valorar la participació de l’AMS al CSCM. En primer lloc, Francesc Ramis fa un aclariment per diferenciar el CSCM i la CS. Així com el primer va néixer a l’octubre passat a Mallorca per tractar sobre com ens afecten les retallades del nostre Govern i coordinar accions a nivell local, la segona forma part de la Cimera Social a nivell estatal i coordina accions conjuntes a tot l’Estat.
A continuació també ens fa un resum de les darreres accions i propostes del CSCM: recollir com afecten les retallades a cada sector i elaborar-ne un dossier; convocar una manifestació per al dia que s’aprovin definitivament els pressuposts del Govern (es calcula que serà a mitjans desembre); dur a terme una reunió mensual amb totes les entitats que en formen part coordinades pel nou secretariat constituït per Macià Calafat (OCB) i Xisco Ramis (STEI), quedant pendent la participació d’una persona de Memòria de Mallorca.
S’obri un torn d’opinions sobre si com a AMS hem de continuar participant del CSCM i quin paper volem assumir. Finalment s’acorda que hi seguirem confiant per un temps més, veient com evolucionen les coses i es delega en tres persones per assistir a les reunions i fer-ne de portaveus (Joana M. Perelló, Maribel Pujol i Maties Oliver). Xisco Ramis que també hi participa hi seguirà assistint com a STEI i com a membre del Secretariat.
2. Presentació Agenda Llatinoamericana 2013. En Guiem ha fet passes per concretar la persona que participaria a l’acte de presentació de l’Agenda. Proposa Andrés Marí Fombellida, cubà resident a Calella, actor i director artístic i llicenciat en Llengua i Literatura Hispànica que escriu poesia, assaig, teatre i conte. Compta amb publicacions diverses i ofereix recitals de poesia arreu del món. Presideix la Fundació Vivint, un projecte que realitza “Trobades culturals entre diferents generacions, capacitats i cultures”.
S’aprova la proposta i es concreten tasques i dates:
dia 23 novembre horabaixa a Palma (en Maties s’encarregarà de reservar al Teatre Municipal o a Sa Riera)
– dia 24 dematí a Sta. Maria (en Martí s’encarrega de reservar el lloc i el dinar)
– Guiem Ramis gestionarà els bitllets i l’estada
– Temàtica: “Una altra economia”
– Cartell, difusió i contingut de la sessió (Guiem, Joana M. i Martí)
També sorgeix la proposta —i s’aprova— de fer altres trobades de reflexió, convidant a persones interessants de diferents àmbits, i que es podrien fer a Palma i a la part forana (Sta. Maria, Alaró…). Són proposats tres altres dissabtes de formació durant aquest curs. Per començar, s’estableixen: a) febrer, Josep Manel Busqueta “Una altra economia per construir una nova societat”; b) abril, Miren Etxezarreta: “Economia i aspectes socials”; c) juny, Ester Vivas (?) “Economia i aspectes polítics”. En Guillem Ramis s’encarregarà de connectar aquestes persones i a la propera reunió d’AMS es perfilaran més detalls. Es cuidarà igualment de conjuntar aquests actes amb els espais de tertúlia organitzats per ATTAC.
3. Valoració Festival de Satevavisió. Com que no ha assistit ningú de l’entitat a la reunió, només algunes persones assistents a l’acte poden donar la seva opinió. S’acorda enviar un correu a Satevavisió per demanar-los la seva valoració i que ells ens informin (ho farà na Joana M.).
4. Informacions sobre accions i actes futurs. – Xisco Ramis informa de les propostes aprovades per l’Assemblea de Serveis Generals convocada per STEI, CCOO, UGT, USO, CSIF; hi assistiren uns 500 participants:
a) Vaga general per al 14 de novembre; convoquen els sindicats STEI, UGT, CCOO, USO
b) Vaga de consum també convocada per al mateix dia
c) Manifestació pel desembre (pendent data confirmació)
– El 15 de novembre, xerrada de Teresa Forcades al Gran Hotel a Palma
5. Precs i preguntes. Joan Adrover de Campos, assistent a la reunió a títol personal, ens informa sobre un projecte que estan elaborant un grup de persones, autogestionat i que versa sobre els conflictes socials i que pretén: a) fer una anàlisi i full de ruta, b) realitzar una macroenquesta i c) creació d’una xarxa social. Ens farà arribar l’esborrany del projecte per correu electrònic perquè tenguem més informació i ens convida a assistir a les seves reunions que realitzen cada dissabte a les 10h a La Real.
Propera reunió: Dimecres, 28 de novembre, 18’00h. Casal d’Immigrants (C/ Eusebi Estada, 48 Palma)

Comparteix

Deixa un comentari